Від усієї душі і з великим бажанням хочу порекомендувати мій улюблений простий рецепт фантастично смачного торта з лаваша з заварним кремом, приготованого з лаваша. Такий торт значно скоротить час на приготування десерту для святкового торжества. Приготуйте, і ваші гості будуть незабутньо здивовані!
Інгредієнти: на 8 порції.
- Лаваш бездріжджовий – 8 листків
- Молоко коров’яче – 1,5 л.
- Яйце – 5 шт.
- Ванілін – 1 ч. л.
- Борошно пшеничне – 4 ст. л.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Масло вершкове – 50 гр.
Процес приготуваотовления:
Як приготувати торт з лаваша з заварним кремом? Першим ділом приготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування ніжного десерту.
Візьміть необхідну кількість тонкого бездріжджового лаваша. Скористайтеся трафаретом або тарілкою.
Виріжте з лаваша круглі коржі.
Сковороду з товстим дном добре розігрійте на помірному вогні, потім зменшіть вогонь і викладіть лаваш.
Підсушіть лаваш з двох сторін на сухій сковороді.
Візьміть металеву посуд з товстим дном і розбийте в неї необхідну кількість курячих яєць, потім всипте цукровий пісок і ванільний цукор.
Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної гладкої консистенції.
Додайте необхідну кількість пшеничного борошна.
Скориставшись міксером, доведіть масу до однорідної гладкої консистенції.
Потім тонкою цівкою влийте попередньо підігріте до теплого стану молоко, перемішайте до однорідної консистенції, скориставшись віночком.
поставте Каструлю на середній вогонь і доведіть масу до перших бульбашок, постійно помішуючи, щоб крем не підгорів.
Потім відразу зніміть з вогню, додайте необхідну кількість вершкового масла, ретельно перемішайте і повністю остудіть.
Підготуйте блюдо або велику тарілку, на якій будете збирати торт. Викладіть кілька ложок холодної заварного крему, потім викладіть корж і гарненько промажте заварним кремом.
Зверху знову викладіть корж.
Чергуючи коржі з кремом, зберіть весь торт. Залишками крему покрийте верх і боки торта.
Обрізки лаваша також підсушіть на сухій сковороді.
Підсушені обрізки подрібніть качалкою.
Торт прикрасити подрібненою крихтою. Торт з лаваша з заварним кремом помістіть в холодильник мінімум на 2-3 години, щоб він добре просочився.
Після закінчення часу подавайте ніжний торт на стіл зі свіжозавареною кавою або чаєм.
Насолоджуйтеся апетитним простим десертом!
Торти