Цей торт є домашнім чізкейк. Він складається з тонкого шару подрібненого пісочного печива та товстого шару кремоподібної маси, приготовленої на основі сиру, сметани і желатину. Щоб сирний шар був ніжним і шовковистим, береться співвідношення сметани до сиру 1:1. Фруктовим доповненням до торту будуть банани і апельсин.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Печиво пісочне – 300 гр.
  • Сир – 600 гр.
  • Сметана – 400 мл
  • Банан – 4 шт.
  • Какао-порошок – 100 гр.
  • Желатин харчовий – 40 гр.
  • Цукор-пісок – 1.5 склянки
  • Суміш для желе – 1 пакет
  • Ванілін – 2 пакета
  • Вода – 100 мл
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати торт з печива без випічки із сиром, сметаною і желатином легко! Пісочне печиво подрібнюємо в крихту з допомогою блендера або просто качалкою в пакеті.

Потім до отриманої крихті насипається порошок какао і додаємо вершкове масло домашньої температури і все добре перемішуємо. Роз’ємну вистилаємо форму папером для випічки. Приблизно 2/3 отриманої піщаної маси викладаємо у форму і трохи утрамбовуємо. Це у нас буде пісочним коржем для торта.

З решти маси формуємо руками 6 невеликих заготовок. Форму з пісочним коржем і заготівлі ставимо в холодильник на 15 хвилин.

Замочуємо на 10 хвилин у невеликій каструльці желатин, потім його на маленькому вогні перемішуємо до повного розчинення. У глибоку миску кладемо сметану і сир, насипаємо до них цукор і все збиваємо міксером або віночком. Потім тонким струменем переливаємо розчинений желатин і крем добре перемішуємо.

Банани очищаємо від шкірки. Дістаємо з холодильника пісочний корж і заготовки. На корж наносимо тонким шаром приготований сметанно-сирний крем. Потім кладемо на корж три очищеного банана і пісочні заготовки.

Виливаємо на корж і фрукти інший крем, щоб він покрив банани та заготовки повністю. Ставимо форму з тортом на 20 хвилин у морозилку. За цей час і при низькій температурі желатин швидко схопиться.

Після закінчення цього часу торт дістаємо з морозилки. Останній банан нарізаємо на кружечки. Чистимо апельсин і поділяємо на часточки. Банан і апельсинові часточки красиво розкладаємо поверх торта.

Пакетик желе розвести гарячою водою, як зазначено на упаковці, і його трохи охолоджуємо. Охолодженим желе акуратно заливаємо торт. Потім торт ставимо на ніч у холодильник. Готовий торт дістаємо з форми, перекладаємо на блюдо і подаємо до столу.

Приємного чаювання!

Торти