Щоб приготувати смачну і корисну заготовку з малини на зиму, зовсім не обов’язково варити варення. Ця ароматна ягода збереже всю свою літню красу, якщо просто перетерти її з цукром і заморозити. Таке ягідне пюре відмінно підходить до млинців, оладок, сирників, а також послужить натуральним джерелом вітамінів.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Цукор-пісок – 300 – 600 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати товчену малину з цукром без варіння на зиму? Малину необхідно перебрати: дефектні, підгнилі ягоди викидаємо, випадкове сміття витягуємо. Поміщаємо підготовлену малину порціями в сито і промиваємо прохолодною водою. Робити це треба досить швидко, щоб ягоди не ввібрали зайву вологу. Промите сировину викладаємо в один шар на чистий рушник і даємо волозі випаруватися.

Підготовлену малину поміщаємо в глибоку миску і тиснемо вручну товкачиком. Звичайно, можна використовувати для цієї мети блендер, але в цьому випадку консистенція пюре буде більш гомогенною і рідкої.

В отримане малинове пюре додаємо цукровий пісок, перемішуємо. Кількість цукру регулюємо за власним смаком, на процес зберігання в морозилці його пропорція ніяк не впливає. Прибираємо суміш у холодильник на два-три години, щоб цукор міг розчинитися. Після цього при необхідності знову розмішуємо малину, щоб залишки цукру розійшлися.

Для заморожування можна використовувати пластикові контейнери і звичайні харчові пакети. Ємності ретельно миємо і витираємо на сухо. Заповнюємо їх приготованим пюре, закриваємо кришками.

Якщо використовуєте пакети, залишайте в них трохи повітря, на випадок розширення маси при замерзанні. Поміщаємо розфасоване пюре в морозилку. Перед вживанням дістаємо малину завчасно і даємо їй розтанути і зігрітися.

Смачного!

Варення з малини Малина без варіння з цукром на зиму Малина без варіння на зиму Малина на зиму Малина протерта без варіння з цукром на зиму