Не менш смачною ця відома і популярна випічка – «Цветаевский пиріг з яблуками» – виходить з брусницею. Тісто замішується обов’язково на сметані і так само, як і для яблучного пирога. Брусницю можна взяти і заморожену. Ніжна сметанна заливка готується з додаванням борошна і яйця.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 2 склянки
- Сметана – 0.5 склянки
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Цукор-пісок – 0.5 склянки
- Масло вершкове – 150 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Для начинки: –
- Брусниця – 350 гр.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Сметана – 1 склянка
- Борошно – 2 ст. л.
Процес приготування:
Спочатку підготуйте в потрібній кількості всі продукти для цветаевского пирога з брусницею. Розморозьте брусницю. Потім замісіть тісто. Для цього в посуд для замішування тіста насипте півсклянки цукру і покладіть сметану. Віночком ці інгредієнти перемішайте.
Вершкове масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані або в мікрохвильовій печі, потім перелийте до сметанної суміші і ще раз перемішайте.
Потім в цю рідку основу тесту насипте просіяне на сито борошно, додайте чайну ложечку розпушувача і замісіть тісто. Воно повинно вийти однорідним, м’яким і еластичним.
Форму для випічки (зазвичай беруть круглу) змастіть рослинною олією. Тісто розкачати в круглий коржик і укладіть у форму, сформувавши по краю невисокі бортики.
В окремому посуді змішайте віночком всі зазначені в рецепті інгредієнти для сметанною заливки, щоб вона була однорідною і без грудочок борошна. На тісто викладіть розморожену брусницю і залийте її приготовленою заливкою.
Випікайте цветаевский пиріг з брусницею в духовці, розігрітій до 180°С протягом однієї години. Потім спечений пиріг остудіть, перекладіть на красиве блюдо і можете подавати до столу.
Смачною і вдалою випічки!