Це ситне блюдо можна приготувати зі свіжих підберезників, так і з заморожених. Якщо використовуємо свіжі, то потрібно попередньо відварити їх. У випадку з замороженими грибами потрібно розморожування. Готовий тушкована картопля з ароматними підберезники обов’язково посипаємо свіжою зеленню – це додасть барв і свіжих вітамінів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Підберезники свіжі – 500 гр.
  • Картопля – 8 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Кріп – 3 гілки

Процес приготування:

Щоб приготувати тушковану картоплю з підберезники, свіжі підберезники зачищаємо ножем від бруду, вирізаємо ділянки з дефектами. Моєму гриби в декількох водах для видалення сміття і залишкових забруднень. Якщо будемо використовувати заморожену сировину, то попередньо розморожуємо його в мікрохвильовці або при кімнатній температурі. Відокремлену після розморожування рідина обов’язково зливаємо. Підготовлені гриби нарізаємо шматками довільної форми і відварюємо протягом тридцяти хвилин при повільному кипінні. Не забуваємо знімати пінку і помішувати. Після відварювання відкидаємо підберезники на друшляк і даємо воді стекти. У глибокій сковороді розігріваємо рослинне масло і кладемо в нього гриби. Обсмажуємо, поки з підберезників не випарується більша частина вологи. На це піде приблизно п’ятнадцять хвилин.

Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо його дрібними кубиками і висипаємо поверх грибів. Додаємо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і продовжуємо смажити, поки шматочки цибулі не стануть прозорими. Знадобиться близько десяти хвилин. Обов’язково потрібно помішувати грибну масу, оскільки вона легко пригорає. При необхідності доливаємо в сковороду ще рослинного масла.

Картопля очищаємо, миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Викладаємо нарізану картоплю в сковороду до грибів, злегка досолює і перемішуємо. Протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин обсмажуємо все разом, поки картопля не почне рум’янитися.

Вливаємо в сковороду півсклянки гарячої води і накриваємо кришкою. Тушкуємо картопля з підберезники ще десять-п’ятнадцять хвилин. готову страву розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Картопля Смажені підберезники Як приготувати підберезники - рецепти