Це ситне блюдо можна приготувати зі свіжих підберезників, так і з заморожених. Якщо використовуємо свіжі, то потрібно попередньо відварити їх. У випадку з замороженими грибами потрібно розморожування. Готовий тушкована картопля з ароматними підберезники обов’язково посипаємо свіжою зеленню – це додасть барв і свіжих вітамінів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Підберезники свіжі – 500 гр.
- Картопля – 8 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп – 3 гілки
Процес приготування:
Щоб приготувати тушковану картоплю з підберезники, свіжі підберезники зачищаємо ножем від бруду, вирізаємо ділянки з дефектами. Моєму гриби в декількох водах для видалення сміття і залишкових забруднень. Якщо будемо використовувати заморожену сировину, то попередньо розморожуємо його в мікрохвильовці або при кімнатній температурі. Відокремлену після розморожування рідина обов’язково зливаємо. Підготовлені гриби нарізаємо шматками довільної форми і відварюємо протягом тридцяти хвилин при повільному кипінні. Не забуваємо знімати пінку і помішувати. Після відварювання відкидаємо підберезники на друшляк і даємо воді стекти. У глибокій сковороді розігріваємо рослинне масло і кладемо в нього гриби. Обсмажуємо, поки з підберезників не випарується більша частина вологи. На це піде приблизно п’ятнадцять хвилин.
Ріпчасту цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо й обсушуємо. Ріжемо його дрібними кубиками і висипаємо поверх грибів. Додаємо сіль і чорний мелений перець по смаку, перемішуємо і продовжуємо смажити, поки шматочки цибулі не стануть прозорими. Знадобиться близько десяти хвилин. Обов’язково потрібно помішувати грибну масу, оскільки вона легко пригорає. При необхідності доливаємо в сковороду ще рослинного масла.
Картопля очищаємо, миємо, обсушуємо і нарізаємо невеликими шматочками довільної форми. Викладаємо нарізану картоплю в сковороду до грибів, злегка досолює і перемішуємо. Протягом десяти-п’ятнадцяти хвилин обсмажуємо все разом, поки картопля не почне рум’янитися.
Вливаємо в сковороду півсклянки гарячої води і накриваємо кришкою. Тушкуємо картопля з підберезники ще десять-п’ятнадцять хвилин. готову страву розкладаємо по порційних тарілках, посипаємо подрібненим кропом і подаємо до столу.
Приємного апетиту!
Картопля Смажені підберезники Як приготувати підберезники - рецепти