Смачно запекти картоплю скибочками на мангалі не так і просто. Адже часто цей примхливий овоч горить по краях і залишається сирим середині. Але, є одна хитрість – фольга. Її використання допоможе швидше приготуватися страви всередині і просочитися смаком сальця, а потім для аромату диму можна її прибрати і довести страву на вогні до рум’яності.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Картопля (молодий) – 600 гр.
  • Сало свиняче (з прожилками) – 200 гр.
  • Сіль – 0.5 ч. л.
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка

Процес приготування:

Готувати картоплю з салом на мангалі просто! Молодий невеликий картоплю ретельно вимийте за допомогою щітки від бруду. Тонку шкірку знімати не варто, запечена, вона буде смачно хрустіти. Наріжте його кільцями середньої товщини.

Сало можна використовувати солоне, копчене або бекон, на смак. Наріжте його тонкими плоскими шматками.

Якщо використовуєте солоне сало, картоплю можна не солити, в іншому випадку – трохи посипте сіллю і перцем. Надягніть на шампур по черзі шматки картоплі і сала.

Загорніть шампура у фольгу і додайте над вугіллям. Періодами перевертаючи, готуйте 20 хвилин.

Потім акуратно зніміть шампури з вогню і видаліть фольгу. Поверніть їх на вогонь на 5 хвилин, перевертаючи, для золотистого кольору і отримання аромату диму.

Приємного апетиту!

Картопля Картопля на мангалі Картопля на шампурах на мангалі Овочі гриль на мангалі