Плов з куркою по узбецькому рецептом відрізняється яскравим пряним ароматом і насиченим смаком. Приготувати поживну страву можна в каструлі. Оцініть просту та швидку ідею для вашого столу!
Інгредієнти: на 4 порції.
- Рис білий – 1,5 склянки
- Курка – 500 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 1 головка
- Сіль – за смаком
- Суміш перців – за смаком
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Масло рослинне – 150 мл
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Для того щоб приготувати узбецький плов з куркою в каструлі на плиті, курку розбираємо на шматки середнього розміру. Використовуємо філе і м’ясо на кості.
Очищаємо цибулю й ріжемо його півкільцями.
Невеликими брусочками розбираємо очищену моркву.
В каструлю вливаємо олію. Нагріваємо його і викладаємо сюди м’ясо з овочами. Смажимо до рум’янцю.
Додаємо в блюдо рис. По центру розмішуєм головку часнику в лушпинні.
Слідом додаємо сіль і спеції. Заливаємо продукти водою і готуємо на слабкому вогні 20 хвилин.
Готовий плов розмішуємо, розкладаємо по тарілках і доповнюємо свіжою зеленню. Можна подавати до столу!
Пісний плов Плов без моркви Плов з курки з рисом Плов з куркою і часником Плов з куркумою Плов у каструлі Узбецький плов з куркою