Ситне і смачне блюдо східної кухні, яке всім знайоме не з чуток. Плов добре поєднується зі свіжими і маринованими овочами і готувати його можна з різними видами м’яса. Пропонуємо вам спробувати варіант з яловичиною.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яловичина – 800 гр.
- Рис білий – 2 склянки
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сіль – 1 ч. л.
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Масло рослинне – 6 ст. л.
- Томатна паста – 1 ст. л.
- Вода – 4 склянки
Процес приготування:
Готувати узбецький плов з яловичини в каструлі просто! Яловичину помийте і наріжте великими кубиками.
В каструлю в лейте 4 столових ложки рослинного масла, а в сковороду – 2 столові ложки. Обсмажте яловичину на сковороді на сильному вогні протягом 15 хвилин.
Цибулю і моркву очистіть, помийте і наріжте дрібними кубиками. Викладіть овочі в каструлю.
Коли м’ясо покриється рум’яною скоринкою, перекладіть його в каструлю. Туди також додайте половину солі і приправи для плову.
Рис кілька разів промийте водою і розподіліть його рівномірним шаром поверх м’яса. Посипте його залишилася сіллю і приправами.
Томатну пасту розведіть у склянці гарячої води. Отриману суміш влийте в каструлю.
Долийте в каструлю ще три склянки гарячої води і поставте на сильний вогонь. коли вода закипить, накрийте каструлю кришкою, зменшіть вогонь до мінімального і тушкуйте плов протягом години.
Через годину зніміть каструлю з вогню, перемішайте плов і подавайте його на стіл.
Приємного апетиту!
Плов Плов з м'ясом Плов з м'ясом в каструлі Плов з яловичини з рисом Плов з яловичиною в каструлі Узбецький плов