Смачний вак біляш на кефірі – це апетитна закуска, яку дуже легко приготувати вдома. Смачна, ароматна, з ситної начинкою, таке блюдо можна подати як родинне, так і на святковий стіл. Просто смакота!
Інгредієнти: на 6 порції.
- Маргарин вершковий – 200 гр.
- Кефір – 250 мл
- Яйце – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 5 ст.
- Сіль – 1 ч. л.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
- Фарш м’ясний – 700 гр.
- Картопля – 4 шт.
- Цибуля ріпчаста – 3 головки
- Перець чорний мелений – за смаком
- Масло рослинне – за смаком
Процес приготування:
Щоб приготувати вак біляш на кефірі в духовці, маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб він розм’як при кімнатній температурі.
З’єднуємо маргарин, кефір, борошно, сіль і соду гашену оцтом. Все добре перемішуємо і формуємо тісто, ретельно розминаємо його руками і даємо настоятися 30 хв
Цибулю чистимо від луски і ріжемо квадратиками.
Картоплю чистимо і дрібно ріжемо кубиками.
З’єднуємо фарш, картоплю, цибулю і сіль. Розмішуємо начинку.
Тісто ділимо на кілька однакових шматочків і формуємо з них корж. Всередину кладемо начинку і загинаємо краю, залишаючи серединку відкритою.
Викладаємо біляші на змащене олією деко і відправляємо в духовку на 30 хв. Запікаємо біляші при 180 градусах.
Приємного апетиту!
Біляші без дріжджів Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з начинкою з фаршу Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Вак-біляші