Смачний вак біляш на кефірі – це апетитна закуска, яку дуже легко приготувати вдома. Смачна, ароматна, з ситної начинкою, таке блюдо можна подати як родинне, так і на святковий стіл. Просто смакота!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Маргарин вершковий – 200 гр.
  • Кефір – 250 мл
  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно пшеничне – 5 ст.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
  • Фарш м’ясний – 700 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – за смаком

Процес приготування:

Щоб приготувати вак біляш на кефірі в духовці, маргарин заздалегідь дістаємо з холодильника, щоб він розм’як при кімнатній температурі.

З’єднуємо маргарин, кефір, борошно, сіль і соду гашену оцтом. Все добре перемішуємо і формуємо тісто, ретельно розминаємо його руками і даємо настоятися 30 хв

Цибулю чистимо від луски і ріжемо квадратиками.

Картоплю чистимо і дрібно ріжемо кубиками.

З’єднуємо фарш, картоплю, цибулю і сіль. Розмішуємо начинку.

Тісто ділимо на кілька однакових шматочків і формуємо з них корж. Всередину кладемо начинку і загинаємо краю, залишаючи серединку відкритою.

Викладаємо біляші на змащене олією деко і відправляємо в духовку на 30 хв. Запікаємо біляші при 180 градусах.

Приємного апетиту!

Біляші без дріжджів Біляші в духовці Біляші з м'ясом Біляші з начинкою з фаршу Біляші на кефірі Біляші на кефірі без дріжджів Вак-біляші