З аличі можна приготувати варення-п’ятихвилинку, адже саме такий спосіб консервації вибирають багато господинь, щоб варення максимально зберігає всі корисні властивості цього фрукта. Спосіб приготування легкий. Варення буде ароматним, насиченим кольором і добре підійде до домашньої випічки або просто до чаю. Для надійності зберігання цукор в варення кладеться в пропорції 1:1, не менше, і для зберігання в домашніх умовах його потрібно додати більше.
Інгредієнти: на 1 л.
- Алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 склянка
Процес приготування:
Приступимо до готування варення-п’ятихвилинки з аличі з кісточками на зиму. Відміряйте вказане в рецепті кількість аличі і цукру. Плоди аличі добре промийте під проточною водою. Цукор відразу насипте в каструлю для варіння варення.
Потім до цукру налийте склянку чистої води.
Каструлю з цукром і водою, поставте на невеликий вогонь і при постійному помішуванні, щоб цукор розчинився повністю, доведіть сироп до кипіння.
Потім у гарячий сироп перекладіть підготовлену аличу і залиште її для настоювання на 4 години. Якщо ви обмежені часом, то для настоювання буде достатньо і 1 години.
Після закінчення часу настоювання, проваріть варення протягом 5 хвилин від початку кипіння. Обов’язково зніміть пінку з поверхні варення.
Гаряче варення розлийте в сухі стерильні баночки, герметично закупорьте і потім накрийте їх теплим покривалом. Остигле варення з аличі з кісточкою «П’ятихвилинку» перенесіть на зберігання в прохолодне темне місце.
Смачних і вдалих заготовок!