Варення, виготовлене цим способом, називають сирим. У ньому ягоди не варяться, тому смородина зберігає всі свої смакові і корисні властивості. Щоб таке варення добре зберігалося, ягоду треба ошпарити окропом, а посуд, з якою стикаються ягоди, повинна бути чистою і по можливості стерильною. Цукор і ягоди для цього варення беруться в співвідношенні 1,5:1.
Інгредієнти: на 1 л.
- Смородина червона – 1.5 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з червоної смородини через м’ясорубку? Червону смородину переберіть, видалите дрібне сміття і відокремте ягідки від гілочок. Потім смородину добре промийте і покладіть на сито або друшляк.
в друшляку Ягоди обшпарте окропом. Окріп знищить мікроби на поверхні ягід і активізує ягідний пектин, що дозволить варенню стати більш густим.
Потім смородину перекладіть в окремий посуд, насипте до неї розраховане кількість цукру і перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
Суміш ягід з цукром перекрутіть на м’ясорубку з дрібною решіткою. Отриману масу протерти на сито, щоб відокремити дрібні шматочки шкірки з насінням і зробити варення ніжним.
Ягідний макуха не викидайте, а приготуйте з нього морс або кисіль.
Варення перелийте в стерильні баночки і герметично закупорьте.
Таке варення добре зберігається не тільки в холодному місці, але і при домашньої температурі. Через 2-3 дні воно стане дуже густим желейным десертом.
Їжте на здоров’я і вдалих заготовок!
Желе з червоної смородини без варіння Червона смородина без варіння на зиму Червона смородина на зиму