Варення із червоної смородини дуже яскраве і красиве: ягоди не втрачають своєї привабливою забарвлення при варінні. Завдяки тому, що варіння короткочасна, велика частина вітамінів цінних речовин зберігаються. Таке варення доведеться дуже до речі при застуді.
Інгредієнти: на 1.75 л.
- Смородина червона – 2 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Готувати варення з червоної смородини п’ятихвилинка легко! Ягоди смородини ретельно промиваємо під проточною водою.
Очищаємо від гілочок, випадкових домішок і дефектних примірників. Даємо ягодам обсохнути.
В підходящу ємність висипаємо цукор і наливаємо вказану кількість води.
Ставимо ємність на плиту і при постійному помішуванні доводимо сироп до кипіння. Температуру плити краще підтримувати середню або мінімальну, так як сироп легко пригорає.
В повністю однорідний киплячий сироп висипаємо підготовлені ягоди червоної смородини і перемішуємо. Доводимо масу до кипіння і варимо хвилин п’ять. Знімаємо з плити і даємо варенню повністю охолонути.
Послідовність з варінням і охолодженням повторити ще два рази. Після останньої варіння варення відразу розлити по попередньо простерилизованным сухим банкам і закрити стерильними сухими кришками.
Дати заповненим банкам повністю охолонути. Остигле варення прибираємо в прохолодне темне місце для зберігання.
Приємного апетиту!
Варення із червоної смородини Варення-п'ятихвилинка з червоної смородини Червона смородина на зиму