Для тих, хто жодного разу не пробував цей «шишковый мед», пропонуємо класичний рецепт його приготування. Соснові шишки збираються у другій половині травня, коли вони молоді, зелені і м’які. Збирати їх краще в чистому лісі і подалі від курній дороги. Варення приємно здивує вас медовим смаком і сосновим післясмаком. Спробуйте!
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Соснові шишки зелені – 1 кг
- Вода – 2 л
- Цукор-пісок – 1 кг
- Лимон – за смаком
Процес приготування:
Приступимо до приготування класичного рецепту варення із соснових шишок. Зібрані соснові шишки ретельно промийте проточною водою, видаляючи весь сміття і дрібну живність. Робіть це в рукавичках, тому що буде важко змити смолу з рук. Помиті шишки просушіть паперовими рушниками і перекладіть в посуд для варіння варення.
Залийте шишки зазначеною кількістю холодної води і помістіть посуд на маленький вогонь. Варіть варення протягом 1 години, прикривши посуд кришкою. Після закінчення цього часу насипте до шишкам розраховане кількість цукру, перемішайте і варіть ще протягом 2 годин. Варення регулярно перемішуйте і видаляйте пінку з поверхні. До кінця варіння за бажанням можете додати лимонний сік.
Поки варення вариться, стерилізуйте банки і кришки.
У підготовлені баночки перекладіть ложкою соснові шишки і залийте їх густим медовим сиропом. Баночки закатайте. Трохи варення відкладіть на блюдечко для проби. Зберігайте варення в холодному і темному приміщенні.
Їжте на здоров’я!
Варення Варення із соснових шишок