Ароматне варення з пелюсток троянд – дуже вишукане і екзотичне ласощі, яке обов’язково потрібно спробувати! Таке варення можна заготовити з свіжих пелюсток або із засушених. А цукровий пісок додавати за своїм смаком.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Пелюстки троянд – 250 гр.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Вода – 350 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з сухих пелюсток троянд, чисті сухі пелюстки троянд подрібнюємо, засипаємо їх цукром і заливаємо водою, залишаємо їх у такому вигляді на 5-6 годин.
Потім ставимо каструлю на вогонь, доводимо масу з пелюсток до кипіння і варимо після цього ще 3-5 хв. Знімаємо з вогню і залишаємо до повного охолодження.
Повторно ставимо на вогонь і знову варимо 5 хв. Знімаємо і охолоджуємо. Повторюємо процедуру ще 3 рази. Після цього перекладаємо готове варення в стерилізовану банку і закатуємо.
Приємного апетиту!
Варення з пелюсток роз Варенье