Дикі груші взагалі неїстівні, так як дуже тверді і несмачні, але з них виходить чудове варення, що не уступає своїм ароматом і смаком варення з благородних сортів. Щоб груші просочилися сиропом і придбали свій смак, варити їх треба 3-4 рази з перервою для остигання. У готовому варення дички стануть красивого темно-червоного кольору.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • дика Грушка – 2 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Лимонна кислота – 1 ч. л.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Готувати варення з диких груш просто! Дикі груші переберіть і видаліть пошкоджені і почали псуватися плоди, адже дика груша починає швидко підгнивати, що зіпсує десерт. Потім груші добре промийте в теплій воді.

Перекладіть їх у каструлю для варіння варення, насипте розраховане кількість цукру і лимонки і налийте чисту воду.

Каструлю з грушами поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння. Варіть груші протягом 15 хвилин від початку кипіння, а потім залиште на 5-6 годин для охолодження до кімнатної температури.

Після закінчення цього часу поваріть груші не маленькому вогні ще 15 хвилин і повторно варення остудіть. Таку варіння з наступним охолодженням повторіть 4 рази.

Після 4-го варіння розкладіть ваше гарне варення з дикої груші у заздалегідь простерилізовану баночки і закатайте прокип’яченими кришками. Баночки з варенням остудіть, не перевертаючи і не накриваючи «шубою», а потім перенесіть в місце зберігання.

Вдалих і смачних заготовок!

Варенье