Очищені абрикоси відправляються в гарячий цукровий сироп і наполягають протягом години. Потім туди додаються просушені кісточки і все вариться протягом 5 хвилин.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 250 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення-п’ятихвилинки з абрикосів з кісточками. Для початку ретельно промиваємо абрикоси під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику.

Розрізаємо фрукти навпіл, видаляємо кісточки, які засушиваем в духовці.

В глибоку каструлю висипаємо цукровий пісок і заливаємо питною водою. Ставимо на середній вогонь. Періодично помішуємо до повного розчинення цукру. Далі доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Знімаємо піну і вимикаємо вогонь.

Додаємо до отриманого сиропу половинки абрикосів і даємо їм так постояти протягом 1 години. Тепер повертаємо каструлю на середній вогонь, додаємо просушені ядра і, акуратно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо протягом 5 хвилин. Знімаємо з вогню й даємо варенню повністю охолонути.

Доводимо все до кипіння ще 3-4 рази. Варимо 5 хвилин. Готовність перевіряємо наступним чином: беремо блюдце і капаємо на нього сироп, даємо постояти близько хвилини, а потім нахиляємо його. Якщо крапля не розтікається, то варення готове.

Доводимо до кипіння в останній раз і знімаємо піну, якщо вона утворюється.

Перекладаємо по банках, закрити металевими кришками і даємо повністю охолонути. Використовуємо отримане варення в приготуванні різних солодких страв або просто намазуємо його на білий хліб. Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів на зиму