Очищені абрикоси відправляються в гарячий цукровий сироп і наполягають протягом години. Потім туди додаються просушені кісточки і все вариться протягом 5 хвилин.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 250 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування варення-п’ятихвилинки з абрикосів з кісточками. Для початку ретельно промиваємо абрикоси під проточною водою і обсушуємо їх на паперовому рушнику.
Розрізаємо фрукти навпіл, видаляємо кісточки, які засушиваем в духовці.
В глибоку каструлю висипаємо цукровий пісок і заливаємо питною водою. Ставимо на середній вогонь. Періодично помішуємо до повного розчинення цукру. Далі доводимо до кипіння і варимо ще 10 хвилин. Знімаємо піну і вимикаємо вогонь.
Додаємо до отриманого сиропу половинки абрикосів і даємо їм так постояти протягом 1 години. Тепер повертаємо каструлю на середній вогонь, додаємо просушені ядра і, акуратно помішуючи, доводимо до кипіння. Варимо протягом 5 хвилин. Знімаємо з вогню й даємо варенню повністю охолонути.
Доводимо все до кипіння ще 3-4 рази. Варимо 5 хвилин. Готовність перевіряємо наступним чином: беремо блюдце і капаємо на нього сироп, даємо постояти близько хвилини, а потім нахиляємо його. Якщо крапля не розтікається, то варення готове.
Доводимо до кипіння в останній раз і знімаємо піну, якщо вона утворюється.
Перекладаємо по банках, закрити металевими кришками і даємо повністю охолонути. Використовуємо отримане варення в приготуванні різних солодких страв або просто намазуємо його на білий хліб. Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів на зиму