Абрикосове варення без кісточок і з волоським горіхом треба готувати за принципом «чим більше горіха, тим смачніше», адже вони відмінно поєднуються за смаком, і в десерті першими з’їдають зазвичай горіхи. Абрикоси нарізати половинками або часточками. Таке варення вариться методом 4-кратного кип’ятіння з перервою для остигання. Якщо взяти абрикоси трохи недозрілі, то часточки плодів залишаться цілими. Розрахунок інгредієнтів в рецепті представлений на 1 літр варення.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 600 гр.
- Волоський горіх (зі шкаралупою) – 1 кг
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів без кісточок з волоськими горіхами? Підготуйте в розрахованому кількості продукти для варіння варення.
Абрикоси для варення промийте холодною водою і трохи обсушити рушником. Потім у них видаліть кісточки і за бажанням плоди можете розрізати на половинки.
Підготовлені абрикоси перекладіть в посуд для варіння варення і засипте їх розрахованим кількістю цукру.
Потім дерев’яною ложкою, абрикоси з цукром акуратно перемішайте і залиште на ніч, щоб плоди дали свій сік.
Вранці варення проварити на невеликому вогні протягом 10 хвилин від початку кипіння і потім залиште на 6 годин для охолодження. Потім варіння протягом 10 хвилин повторіть. Не забудьте зняти пінку з поверхні варення.
Після другої варіння, варення протягом 6 годин остудіть і проваріть ще 10 хвилин. Якщо абрикоси у вас зеленуваті, то вони і після третьої варіння не розваряться і залишаться цілими.
Волоські горіхи очистіть від шкаралупи і лушпиння і розріжте їх навпіл. Для кращого аромату, горіхи можете підсушити в духовці або на сухій розігрітій сковорідці.
Підготовлені горіхи перекладіть до абрикосовому варення і проваріть його 4-й раз вже протягом 20 хвилин від початку кипіння.
Варення, гарячим розлийте в стерильні баночки і герметично закупорьте. Баночки з варенням остудіть під теплим покривалом. За цей час горіхи просочаться солодким сиропом. Абрикосове варення без кісточок і з волоськими горіхами готово. Перенесіть його на зберігання в прохолодне темне місце.
Вдалих і смачних заготовок!