Можна приготувати варення з абрикосів без цукру? Звичайно, можна. В якості підсолоджувача використовуємо мед і навіть обходимося без варіння. Такий джем зберігає всі вітаміни і може бути використаний в дитячому і дієтичному харчуванні.
Інгредієнти: на 0.3 л.
- Абрикоси (без кісточок) – 500 гр.
- Мед – 160 гр.
Процес приготування:
Для того щоб приготувати варення з абрикосів без цукру, готуємо продукти для приготування джему. Для цього слід вибирати стиглі, якісні абрикоси, без дефектів. Абрикоси промиваємо, ретельно обсушуємо. Ножем розрізаємо плід навпіл і виймаємо кісточки. Відміряємо потрібну кількість меду.
Отримані половинки абрикосів поміщаємо в широку миску і розминаємо. Можна для цього використовувати картофелемялку, можна розминати просто чистими руками. Не рекомендується використовувати міксер або блендер, так як ці прилади подрібнюють занадто сильно.
У результаті повинна вийти м’яка, соковита, неоднорідна маса.
До размятым абрикосам викладаємо мед.
Перемішуємо дерев’яною лопаткою і залишаємо на годину при кімнатній температурі.
знову Перемішуємо і ставимо миску в холодильник на одинадцять годин. Протягом цього часу необхідно перемішувати абрикосово-медову масу щогодини. Перемішуємо ретельно, витрачаючи на це одну-дві хвилини. Після кожного перемішування буде помітно, як джем густіє і стає більш однорідним.
Після закінчення зазначеного часу дістаємо миску з джемом з холодильника і розкладаємо його за сухим простерилизованным банкам, закриваємо простерилизованными кришками. Зберігати такий джем рекомендується в холодильнику не більше одного року.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Джеми