Можна приготувати варення з абрикосів без цукру? Звичайно, можна. В якості підсолоджувача використовуємо мед і навіть обходимося без варіння. Такий джем зберігає всі вітаміни і може бути використаний в дитячому і дієтичному харчуванні.


Інгредієнти: на 0.3 л.

  • Абрикоси (без кісточок) – 500 гр.
  • Мед – 160 гр.

Процес приготування:

Для того щоб приготувати варення з абрикосів без цукру, готуємо продукти для приготування джему. Для цього слід вибирати стиглі, якісні абрикоси, без дефектів. Абрикоси промиваємо, ретельно обсушуємо. Ножем розрізаємо плід навпіл і виймаємо кісточки. Відміряємо потрібну кількість меду.

Отримані половинки абрикосів поміщаємо в широку миску і розминаємо. Можна для цього використовувати картофелемялку, можна розминати просто чистими руками. Не рекомендується використовувати міксер або блендер, так як ці прилади подрібнюють занадто сильно.

У результаті повинна вийти м’яка, соковита, неоднорідна маса.

До размятым абрикосам викладаємо мед.

Перемішуємо дерев’яною лопаткою і залишаємо на годину при кімнатній температурі.

знову Перемішуємо і ставимо миску в холодильник на одинадцять годин. Протягом цього часу необхідно перемішувати абрикосово-медову масу щогодини. Перемішуємо ретельно, витрачаючи на це одну-дві хвилини. Після кожного перемішування буде помітно, як джем густіє і стає більш однорідним.

Після закінчення зазначеного часу дістаємо миску з джемом з холодильника і розкладаємо його за сухим простерилизованным банкам, закриваємо простерилизованными кришками. Зберігати такий джем рекомендується в холодильнику не більше одного року.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Джеми