Ароматне ласощі з абрикосів має яскравий насичений колір і приємний кисло-солодкий смак. Приготувати варення дуже просто, знадобиться всього два продукту і трохи терпіння.


Інгредієнти: на 30 порц.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Як почати готувати варення з абрикосів азербайджанською? Для початку важливо вибрати правильні абрикоси. Вони повинні бути маленькими і твердими, щоб при варінні добре зберегли свою форму.

Після того, як вибрали абрикоси, миємо їх, ділимо на половинки і засипаємо цукром. Залишаємо так на 10-12 годин.

За цей час абрикоси повинні пустити сік. Якщо природного соку буде недостатньо, можна додати трохи води.

Зацукровані абрикоси ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Відразу ж знімаємо з вогню й даємо охолонути. Повторюємо процедуру з закипанням ще два рази.

Все це час варення не перемішуємо, а тільки знімаємо пінку. Коли цукор повністю розчиниться, варення готове.

Стерилізуємо банки, якщо хочемо надовго зберегти ласощі.

Кришки слід протерти спиртом.

Варення розливаємо по банках. Частину можна викласти на порційну тарілку і подати до столу. Приємного чаювання!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення часточками на зиму Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Варення з цілих абрикосів