Варення з абрикосів пахне і виглядає чудово, а ласувати ним одне задоволення. Багато хто вважає, що якщо стерилізувати готове варення в банках, то воно буде довше зберігатися, однак з цього рецепту ви дізнаєтеся, як закатати варення без стерилізації.


Інгредієнти: на 4 л.

  • Абрикоси – 3 кг
  • Цукор-пісок – 750 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Вода – 2000 мл

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з абрикосів на зиму без стерилізації. Абрикоси добре помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Для того, щоб абрикоси в процесі варіння не втратили форму, вибирайте більш щільні плоди.

В об’ємну каструлю влийте воду, додайте в неї сік одного лимона і цукор, доведіть вміст каструлі до кипіння. У киплячий сироп покладіть абрикоси і варіть 1-2 хвилини.

У чисті стерилізовані банки розкладіть абрикоси, сироп ще раз доведіть до кипіння, залийте сиропом фрукти і закатайте банки. Закачування переверніть догори дном, укутайте в рушник і дайте їм охолонути. По цьому рецепту варення буде зберігатися і при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Абрикоси в сиропі без кісточок на зиму Абрикоси в сиропі часточками без стерилізації на зиму Абрикоси на зиму Варення з абрикосів азербайджанською Варенье Королівське варення з абрикосів