Варення з абрикосів пахне і виглядає чудово, а ласувати ним одне задоволення. Багато хто вважає, що якщо стерилізувати готове варення в банках, то воно буде довше зберігатися, однак з цього рецепту ви дізнаєтеся, як закатати варення без стерилізації.
Інгредієнти: на 4 л.
- Абрикоси – 3 кг
- Цукор-пісок – 750 гр.
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 2000 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з абрикосів на зиму без стерилізації. Абрикоси добре помийте, розріжте навпіл і видаліть кісточки. Для того, щоб абрикоси в процесі варіння не втратили форму, вибирайте більш щільні плоди.
В об’ємну каструлю влийте воду, додайте в неї сік одного лимона і цукор, доведіть вміст каструлі до кипіння. У киплячий сироп покладіть абрикоси і варіть 1-2 хвилини.
У чисті стерилізовані банки розкладіть абрикоси, сироп ще раз доведіть до кипіння, залийте сиропом фрукти і закатайте банки. Закачування переверніть догори дном, укутайте в рушник і дайте їм охолонути. По цьому рецепту варення буде зберігатися і при кімнатній температурі.
Приємного апетиту!
Абрикоси в сиропі без кісточок на зиму Абрикоси в сиропі часточками без стерилізації на зиму Абрикоси на зиму Варення з абрикосів азербайджанською Варенье Королівське варення з абрикосів