Королівський рецепт абрикосового варення полягає в тому, щоб поєднати користь і смак фруктів і їх кісточок. У процесі варіння абрикосові кісточки доходять до стану, при якому вони стають придатним для вживання в їжу.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Абрикоси – 2 кг
- Цукор-пісок – 1.6 кг
- Лимон – 1 шт.
- Вода – 500 мл
- Ядерця абрикосів – за смаком
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з абрикосів по-королівськи. Абрикоси вимити і видалити з них кісточки з допомогою дерев’яної палички. Шпажку вставте в місце, де була плодоніжка і просто виштовхніть кісточку з фрукта.
Кісточки розбийте молотком і дістаньте горішки. Горішки повинні бути солодкі на смак, якщо вони сильно гірчать, то можна замінити їх іншими горіхами, мигдалем або кешью.
воду З’єднайте з цукром і зваріть густий солодкий сироп.
Вкладіть у фрукти очищені ядра з кісточок. Проколіть шкірку абрикосів в декількох місцях, щоб вона не луснула при термообробці та фрукти зберегли свою форму.
Покладіть фрукти в цукровий сироп. Доведіть сироп до кипіння і залиште варення на 10-12 годин настоятися. Повторіть цю процедуру ще 2 рази, кожен раз кип’ятіть фрукти не більше 2 хвилин.
Після останнього кип’ятіння додайте варення сік одного лимона і варіть на невеликому вогні 2-3 хвилини.
Розкладіть фрукти по стерилізованим баночках, залийте сиропом і закатайте. Воістину королівське ласощі готовий.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з ядерцями Варення з абрикосів по-азербайджански Варенье