Щоб зберегти в джемі половинки або шматочки абрикос, потрібно варити таке ласощі по щадній технології, інакше маса швидко перетвориться в пюре. З цим завданням якнайкраще справляється такий відомий багатьом спосіб варіння варення, як п’ятихвилинка.
Інгредієнти: на 0.7 порц.
- Абрикоси – 700 гр.
- Вода – 250 мл
- Цукор-пісок – 700 гр.
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування варення з абрикосів шматочками? Для джему шматочками потрібно відібрати здорові міцні абрикоси, можна навіть злегка недостиглі. Оглянути їх все на предмет псування птахами або гниллю. Розрізати плоди навпіл і видалити кісточки, дати необхідну кількість абрикосів потрібно саме без кісточок. Особливо великі половинки потрібно порізати на шматочки середнього розміру.
Всипати в миску до абрикосам цукровий пісок, прибрати суміш в холодильник на 1 годину. Час від часу ємність з вмістом діставати і струшувати, щоб цукор рівномірно розподілився, однак перемішувати не варто, щоб не пошкодити делікатні шматочки.
Залити абрикоси з цукром водою, поставити на середній вогонь. Коли джем почне закипати, знизити вогонь і дати масі покипіти 5 хв. За цей час його не треба заважати, лише трохи потряхивать каструлю. Дати суміші охолонути, потім повторити маніпуляцію з нагріванням і охолодженням ще 2 рази. У цей час помити банки з кришками содою, сполоснути і простерилізувати.
Після останнього нагрівання джем остуджувати не потрібно. Необхідно розлити його гарячим по стерильним банкам, закатати або герметично закрутити гвинтовими металевими кришками. Остудити банки під теплою ковдрою природним способом у перевернутому вигляді, прибрати в комору. Використовувати десерт протягом 1 року.
Приємного апетиту!
Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок