Варення з абрикосів – це смачне, сонячне ласощі. Будь-яке блюдо з його додавання відразу стає надзвичайно ароматним і апетитним. Приготувати джем в мультиварці не складе труднощів, головне запастися часом, щоб джем, був під наглядом і не пригорів.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Вода – 500 мл

Процес приготування:

Щоб приготувати варення з абрикосів в мультиварці, підготуємо всі продукти. Абрикоси миємо й розрізаємо на половинки, щоб позбутися від кісточок.

Відправляємо абрикоси в каструлю і заливаємо водою.

Засипаємо їх цукровим піском, на мультиварці вибираємо режим «мій рецепт» встановлюємо температуру 160 градусів і варимо 20 хв.

Тепер перетираємо отриману масу через ситечко, щоб позбутися від грубого волокна шкірки. Доводимо джем до кипіння на тому ж режимі «мій рецепт». Потім зменшуємо температуру до 120 градусів і варимо джем 60 хв. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо. Гарячим розіллємо джем по банкам і закотимо. Зберігати потрібно в холодному місці.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок