Варення з абрикосів – це смачне, сонячне ласощі. Будь-яке блюдо з його додавання відразу стає надзвичайно ароматним і апетитним. Приготувати джем в мультиварці не складе труднощів, головне запастися часом, щоб джем, був під наглядом і не пригорів.
Інгредієнти: на 1.5 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 500 гр.
- Вода – 500 мл
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з абрикосів в мультиварці, підготуємо всі продукти. Абрикоси миємо й розрізаємо на половинки, щоб позбутися від кісточок.
Відправляємо абрикоси в каструлю і заливаємо водою.
Засипаємо їх цукровим піском, на мультиварці вибираємо режим «мій рецепт» встановлюємо температуру 160 градусів і варимо 20 хв.
Тепер перетираємо отриману масу через ситечко, щоб позбутися від грубого волокна шкірки. Доводимо джем до кипіння на тому ж режимі «мій рецепт». Потім зменшуємо температуру до 120 градусів і варимо джем 60 хв. Періодично відкриваємо кришку і помішуємо. Гарячим розіллємо джем по банкам і закотимо. Зберігати потрібно в холодному місці.
Приємного апетиту!
Абрикоси на зиму Варення з абрикосів на зиму Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок