Абрикоси і апельсини – прекрасне поєднання для смачного, насиченого джему. Густий, яскравий, з приємним цитрусовим ароматом, він зарядить енергією і зігріє взимку за чашкою чаю. Готувати його нескладно, головне все ретельно підготувати і стежити за таймером.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Абрикоси – 2 кг
  • Апельсин – 2 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 1,5 кг

Процес приготування:

Готувати варення з абрикосів з апельсином просто! Абрикоси добре промиваємо, розрізаємо на половинки і видаляємо з них кісточку.

Тепер можна абрикоси порізати на більш дрібні частини, так вони швидше зваряться.

Апельсини також ретельно моєму, так як шкірка знадобитися нам для варення. Зрізаємо шкірку так, щоб не зачіпати білу плівочку, інакше варення може гірчити. Натремо на крупній тертці.

Потім знімаємо білий шар у апельсина та нарізаємо його на невеликі шматочки.

вичавлюємо сік З лимона.

Тепер перекладаємо всі інгредієнти в каструлю, засипаємо цукром і додаємо лимонний сік.

Варимо варення 15-20 хв, після того, як вона закипить. На верху буде періодично утворюватися піна, її потрібно знімати ложечкою.

Блендером подрібнити варення до однорідності і ще раз відправляємо на плиту на 10 хв.

Розкладаємо варення по банках (їх обов’язково заздалегідь підготувати і стерилізувати) і закатуємо. Перевертаємо догори дном. Залишаємо остигати, а потім ставимо в холодне місце.

Приємного апетиту!

Абрикоси на зиму Абрикосове варення з апельсином Абрикосове варення з лимоном Джем з абрикосів Джем з абрикосів без кісточок Джеми