Очищені абрикоси заливаються цукровим сиропом, а кісточки підсушуються в духовці. Потім все ставиться на вогонь і туди додаються ядра. Варення вариться протягом 5 хвилин на невеликому вогні в три підходи. Потім воно переливається в банки і остуджується.


Інгредієнти: на 1.2 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з абрикосів з кісточками 5-хвилинка на зиму. Абрикоси ретельно миємо й обсушуємо на паперовому рушнику.

Розрізаємо їх навпіл і виймаємо кісточки. Ядра відправляємо на деко і підсушуємо в духовці.

Беремо глибоку каструлю і насипаємо туди цукровий пісок, заливаємо його питною водою і ставимо на середній вогонь. Періодично помішуємо, поки цукор повністю не розчиниться. Знімаємо з вогню і додаємо в отриманий сироп половинки абрикосів разом з підсушеними кісточками. Повертаємо назад на вогонь.

Варимо на маленькому вогні протягом 5 хвилин після того, як все закипить. Знімаємо піну і повністю охолодити. Акуратно перемішуємо, щоб абрикоси залишилися цілими. Ставимо назад на плиту і варимо ще 5 хвилин після закипання. Знову остуджуємо і варимо ще 5 хвилин.

Варення готове. Даємо йому повністю охолонути. В цей час стерилізуємо банки, в яких вона зберігається.

Викладаємо в чисті банки спочатку половинки абрикоса разом з кісточками, а потім заливаємо все цукровим сиропом. Закатуємо кришками і перевертаємо їх догори дном. Даємо варенню настоятися під ковдрою або на сонці, після чого його можна прибирати в придатне для зберігання місце. Використовуємо його готуванні або вживаємо в чистому вигляді. Приємного апетиту!

Варення Варення з абрикосів з кісточками Варення з абрикосів на зиму