Це рецепт абрикосового варення для тих, хто любить солодкий десерт з кислими нотками. Цитрусові (лимон, апельсин) в цьому варення дають приємний післясмак. Готуйте цей десерт зі світлих, майже білих абрикосів і мають асиметричну форму, адже з таких плодів десерт вийде вдалим.
Інгредієнти: на 1 л.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 800 гр.
- Апельсин – 1 шт.
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з абрикосів з лимоном і апельсином на зиму. Добре промийте під проточною водою абрикоси, розріжте їх навпіл і видаліть кісточки. Потім абрикоси поріжте на дрібні шматочки, перекладіть їх у каструлю для варіння варення і засипте необхідною кількістю цукру. Каструлю кілька разів струсніть, щоб цукор рівномірно розподілився між шматочками плодів, і залиште їх на 1 годину.
Лимон і апельсин промийте за допомогою щіточки, щоб видалити з їх поверхні хімікати. Потім за допомогою дрібної терки зніміть всю цедру з фруктів і перекладіть її до абрикосам. Акуратно руками виділіть м’якоть і наріжте її на невеликі шматочки.
М’якоть цитрусових перекладіть до абрикосам і можете ще додати сік одного лимона. Помістіть каструлю на великий вогонь, доведіть до кипіння і на маленькому вогні варіть варення протягом 50 хвилин. Каструлю під час варіння кілька разів струсніть, щоб варення не підгоріло.
Приготоване абрикосове варення з лимоном розлийте гарячим невеликі стерильні баночки і щільно закупорьте кришками. Охолоджене варення перенесіть на зберігання в прохолодне місце.
Приємного чаювання!
Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення з лимоном і апельсином Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів на зиму