Варення з абрикосів з пектином – по-справжньому королівський десерт. Джем насиченого помаранчевого сонячного кольору по цьому рецепту виходить густим, ароматним, дуже смачним, ніби створений спеціально для королівських осіб.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Абрикоси – 2 – 3 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Пектин – 1 пакет

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів з пектином? Банки, підібрані для джему, помити і простерилізувати.

Абрикоси помити, обсушити на кухонному рушнику. Фрукти розрізати на половинки, вийняти з них кісточки.

У каструлю всипати абрикоси, засипати половиною цукру, додати туди ж пектин. Все акуратно перемішати і поставити на плиту на невеликий вогонь.

Після закипання джему, додаємо цукор, що залишився, варимо ще 5 хвилин.

Готовий джем розлити по підготовленим банкам і закрутити. Дати джему з абрикосів з пектином охолонути, а потім прибрати його в холодильник. Королівське ласощі для всієї родини готово!

Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму Варення з абрикосів п'ятихвилинка Джем з абрикосів