Абрикосове варення – саме по собі дуже смачний десерт. Для того, щоб він вийшов гущі і щільніше, використовуємо природну добавку – пектин. У самих фруктах пектин, звичайно, теж є, але його не достатньо для густоти, особливо в дуже стиглих і злегка перезрілих плодах. І при цьому ви скоротите час варіння цього приголомшливого і ароматного варення.
Інгредієнти: на 1 порц.
- Абрикоси – 1 кг
- Цукор-пісок – 0,8 кг
- Пектин – 10 гр.
- Лимон – 0.5 шт.
Процес приготування:
Щоб приготувати варення з абрикосів з пектином, переберіть і добре помийте абрикоси. Просушіть їх на рушник.
Розділіть плоди навпіл і вийміть кісточки.
Наріжте абрикоси на довільні шматочки.
Перекладіть фрукти в посуд для варіння варення і засипте 2/3 цукру.
Залиште на годину, щоб абрикоси добре пустили сік.
Поставте ємність з фруктами на невеликий вогонь і варіть 5-10 хвилин, помішуючи.
Пектин з’єднайте з цукром і додайте в варення. Сік ½ лимона, додайте туди ж (можна і менше, якщо фрукти не дуже солодкі) і поваріть ще 2-3 хвилини, щоб кристали розчинилися.
Підготуйте стерильні сухі банки і гаряче варення розкладіть по тарі, закручуючи кришками.
Приємного апетиту!
Абрикосове варення з лимоном Абрикосове варення часточками на зиму Варення Варення з абрикосів азербайджанською Варення з абрикосів без кісточок на зиму Варення з абрикосів на зиму