Ягоди є одним з найбільш приємних літніх задоволень. Не дивно, що нам хочеться насолоджуватися смаком протягом цілого року. Цей рецепт допоможе вам здійснити цю невеличку мрію. Його приготування дуже просте. Зате результат точно зможе приємно здивувати.


Інгредієнти: на 3 л.

  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Чорниця – 3 кг

Процес приготування:

Готувати чорницю на зиму без варіння через блендер просто! Перед тим, як приступити до приготування, підготуйте всі необхідні продукти. Нам знадобиться всього два інгредієнти. Обов’язково зважте цукор і чорницю перед початком приготування. Так ви точно використовуєте таку кількість інгредієнтів, яке зазначено в рецепті.

Приділіть увагу вибору цукру. Дуже важливо дивитися не тільки на ціну і упаковку продукту, але і на його якість. Якщо у вашому цукрі утворилися грудки, які проблематично розкришити, не використовуйте його в приготуванні.

Приступаємо до підготовки ягід. Перед тим, як промити чорницю, уважно переберіть її. Видаліть всі зіпсовані ягоди, а також можливий сміття або різну живність. Перекладіть чорницю в глибоку ємність і промийте її в теплій воді кілька разів. Після цього викладаємо ягоди на рушник. Воно вбере в себе всю зайву вологу.

Переносимо ягоди в блендер. Якщо цей кухонний прилад відсутній на вашій кухні, можете скористатися комбайном. Перетираємо ягоди чорниці протягом хвилини. В результаті у вас повинно вийти ягідне пюре. Якщо у вас не відразу вийде добитися цієї консистенції, ще раз подрібніть ягоди до однорідності.

Цукор додаємо до ягід поступово, невеликими порціями. Після кожного додавання перетирайте майбутнє варення. Слідкуйте за тим, щоб цукор повністю розчинився в ягідному пюре. Якщо цього не відбудеться, перетріть його ще раз. У результаті цукор повинен повністю розчинитися. Якщо ви все зробили правильно, на ваших очах отримана ягідна маса буде ставати схожою на желе. Перемістіть пюре в миску.

Готуємо банки, в які ви будете перекладати чорничне пюре. Їх необхідно простерилізувати. Добре вимиваємо банки. Після цього ошпарюємо окропом кілька разів. Наповніть чайник водою і перемістіть його на плиту. Коли вода почне закипати, перенесіть банку на носик чайника так, щоб її наповнював пар. Потримайте банку в такому положенні протягом декількох хвилин. Після цього поставте її на рушник. Вона моментально висохне.

Перекладаємо суміш чорниці з цукром в суху банку. Закрити її можна будь поліетиленовою кришкою. Якось додатково упаковувати банку не варто. Зберігати таке варення необхідно в холодильнику. Вона стане чудовим доповненням до чаю в холодний зимовий вечір. Запасайтеся чорницею і починайте готувати таку смачну солодкість.

Варення Варення з чорниці на зиму Чорниця протерта з цукром на зиму