Для абрикосової «п’ятихвилинки» з волоськими горіхами одноразова варіння протягом п’яти хвилин не підходить. Адже таке варення примхлива і швидко забродить. Готуємо варення з горіхами методом 3-кратній варіння по п’ять хвилин з настоюванням плодів в цукровому сиропі за 7-10 годин. Цей варіант трудомісткий і недешевий, але смак десерту буде незвичайним, тому таке варення називають королівським.
Інгредієнти: на 2.5 л.
- Абрикоси – 2.5 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
- Вода – 500 мл
- Волоський горіх – 150 гр.
- Листя чорної смородини – за смаком
Процес приготування:
Як приготувати варення з абрикосів з волоським горіхом п’ятихвилинка? Щільні і переспілі плоди абрикосів добре промийте холодною водою. Потім кожен плід надріжте по борозенці, видаліть кісточки і замість них покладіть в середину по шматочку волоського горіха. Таким чином, начиніть горіхами всі абрикоси.
В посуд для варіння варення зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості цукру і води. Кількість цукру можна зменшити, тільки якщо зберігати варення будете в холодному місці. В гарячий киплячий сироп акуратно перекладіть фаршировані горіхами абрикоси, додайте особливого аромату пару порічкових листочків і проваріть варення рівно 5 хвилин від початку кипіння. Потім вимкніть вогонь і залиште варення для застигання на 10 годин.
Після закінчення цього часу варення повторно проваріть п’ять хвилин від початку кипіння, зніміть всю пінку з поверхні і знову залиште на 7 годин для охолодження.
Через 7 годин проваріть варення ще п’ять хвилин і потім розлийте його в сухі стерильні баночки. Для більшої густоти варення, кратність варіння можна повторити.
Баночки герметично закупорьте, остудіть під покривалом і перенесіть на зберігання.
Смачних і вдалих заготовок!