Для абрикосової «п’ятихвилинки» з волоськими горіхами одноразова варіння протягом п’яти хвилин не підходить. Адже таке варення примхлива і швидко забродить. Готуємо варення з горіхами методом 3-кратній варіння по п’ять хвилин з настоюванням плодів в цукровому сиропі за 7-10 годин. Цей варіант трудомісткий і недешевий, але смак десерту буде незвичайним, тому таке варення називають королівським.


Інгредієнти: на 2.5 л.

  • Абрикоси – 2.5 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг
  • Вода – 500 мл
  • Волоський горіх – 150 гр.
  • Листя чорної смородини – за смаком

Процес приготування:

Як приготувати варення з абрикосів з волоським горіхом п’ятихвилинка? Щільні і переспілі плоди абрикосів добре промийте холодною водою. Потім кожен плід надріжте по борозенці, видаліть кісточки і замість них покладіть в середину по шматочку волоського горіха. Таким чином, начиніть горіхами всі абрикоси.

В посуд для варіння варення зваріть сироп з вказаного в рецепті кількості цукру і води. Кількість цукру можна зменшити, тільки якщо зберігати варення будете в холодному місці. В гарячий киплячий сироп акуратно перекладіть фаршировані горіхами абрикоси, додайте особливого аромату пару порічкових листочків і проваріть варення рівно 5 хвилин від початку кипіння. Потім вимкніть вогонь і залиште варення для застигання на 10 годин.

Після закінчення цього часу варення повторно проваріть п’ять хвилин від початку кипіння, зніміть всю пінку з поверхні і знову залиште на 7 годин для охолодження.

Через 7 годин проваріть варення ще п’ять хвилин і потім розлийте його в сухі стерильні баночки. Для більшої густоти варення, кратність варіння можна повторити.

Баночки герметично закупорьте, остудіть під покривалом і перенесіть на зберігання.
Смачних і вдалих заготовок!

Абрикоси на зиму Варення з абрикосів з волоськими горіхами Варенье