Очищені абрикоси варяться в цукровому сиропі. Потім до них додаються половинки горіхів і все заливається подрібненим в блендері апельсином і лимоном. Виходить дуже смачне варення з приємною кислинкою.


Інгредієнти: на 1.5 л.

  • Абрикоси – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Вода – 100 – 150 мл
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.
  • Волоський горіх – 200 гр.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з абрикосів з волоськими горіхами і апельсином. Ретельно промиваємо абрикоси під проточною водою, обсушуємо з допомогою паперового рушника і виймаємо кісточки.

В глибоку каструлю засипаємо цукровий пісок, заливаємо його питною водою і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння і продовжуємо варити, поки цукор повністю не розчиниться.

Заливаємо отриманим сиропом абрикоси і даємо повністю охолонути.

Апельсини з лимоном ретельно миємо, чистимо, знімаємо плівки і кладемо в чашу блендера. Подрібнюємо до отримання однорідної маси.

Додаємо до абрикосам очищені половинки волоського горіха і ставимо на невеликий вогонь. Доводимо до кипіння, знімаємо з плити і залишаємо до повного охолодження.

Тепер вливаємо подрібнені апельсини з лимоном, акуратно перемішуємо і ставимо на вогонь. Доводимо до кипіння і відразу ж розливаємо варення з простерилизованным чистим банкам. Щільно закриваємо кришками.

Відправляємо банки з варенням на зберігання в сухе прохолодне місце та використовуємо її для приготування різної випічки або просто вживаємо його з чаєм.

Смачного!

Абрикосове варення з лимоном Варення з абрикосів з волоськими горіхами Варення з абрикосів з горіхами Варення з абрикосів п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з абрикосів без кісточок Королівське варення з абрикосів