Ягоди агрусу, пропущені через м’ясорубку, перетворяться в ніжне і повітряне варення. Ласощі приверне своїм ароматом і приємним річним смаком.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Агрус зелений – 1 кг
- Цукор-пісок – 2.5 склянки
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з агрусу через м’ясорубку. Агрус промиваємо і очищаємо від непотрібних листів.
Ягоди перемішаємо в каструлю, заливаємо невеликою кількістю окропу і залишаємо на час. Щоб прискорити процес, можна накрити каструлю кришкою. Нам необхідно розпарити аґрус.
Тепер зливаємо з ягід воду. Агрус пропускаємо через м’ясорубку, намагаючись його максимально перетерти. Відвар зберегти. З його допомогою ми можемо приготувати сироп.
Тепер у відвар агрусу висипаємо цукор. При необхідності можна додати трохи води. Суміш підігріваємо і тримаємо на вогні 5-7 хвилин до утворення сиропу.
В сироп перекладаємо м’якоть агрусу і продовжуємо варити на повільному вогні близько 30 хвилин.
Знімаємо з плити. Варення можна перелити в банку або подати до чаю. Приємного апетиту!
Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з аґрусу через м'ясорубку