А ви знали, що з агрусу разом з апельсином і лимоном можна приготувати чудове варення навіть без варіння? Гарний рецепт своєю простотою, а ще він не вимагає краси від ягід і цитрусових, так як їх все одно доведеться подрібнити. До того ж рецепт такого варення дозволяє зберегти в плодах багато корисних вітамінів, які від варіння швидко руйнуються.


Інгредієнти: на .

  • Аґрус – 2.5 кг
  • Апельсин (великі стиглі) – 4 шт.
  • Лимон – 1 шт.
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Готувати варення з агрусу з апельсином і лимоном без варіння просто! Зріжте з ягід агрусу, промитих і обсушену, хвостики і носики.

Апельсини і лимони дуже добре промийте і навіть почистіть їх шкурки грубою щіткою, а потім наріжте кубиками прямо зі шкурками, видаливши все насіння.

подрібніть В пюре ягоди і цитрусові. Для цього вам потрібна буде м’ясорубка або блендер.

По містку каструлю викладіть пюре.

Додайте в пюре цукор і розмішайте до однорідності. Наполягайте масу 3-4 години в холодному льосі в каструлі.

без варіння Варення розкладіть по стерилізованим банкам і зберігайте під загвинчуються або під капроновою кришкою в холодильнику. Їжте його як можна швидше, щоб не забродило.

Приємного апетиту!

Агрус без варіння на зиму Агрус на зиму Варення Варення з аґрусу без варіння Варення з агрусу з апельсином на зиму Варення з агрусу на зиму Царський (смарагдове) варення з аґрусу