Варення з агрусу з чорною смородиною – це по-справжньому цінне ласощі. Ягоди агрусу добре відновлюють тиск, а смородина зміцнює імунну систему. Таке варення особливо незамінне взимку! Не полінуйтеся, і ви зможете насолоджуватися не тільки корисним, але і смачним ліками!


Інгредієнти: на 15 порц.

  • чорна Смородина – 1 кг
  • Аґрус – 0.5 кг
  • Цукор-пісок – 1.5 кг
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з агрусу з чорною смородиною на зиму. Підготуємо всі продукти.

Тепер треба перебрати смородину і агрус, очистити від плодоніжок, промити і дати підсохнути.

Змішуємо ягоди і перетираємо з допомогою блендера або в м’ясорубці.

Апельсин обдаємо окропом, нарізаємо на невеликі частини, позбавляємося від кісточки, додаємо в ягідну суміш і подрібнюємо.

Тепер висипаємо до наших ягодам цукровий пісок і даємо настоятися.

Підігріваємо плиту, і варимо суміш до кипіння, а потім ще 10 хв.

Банки для загортання необхідно попередньо стерилізувати.

Розподіляємо наше варення по банках і закриваємо пластиковими або металевими кришками.

Наше варення готове! Приємного апетиту!

Порада: кількість ягід можна збільшити, при цьому потрібно зберігати пропорцію між ягодами і цукром: агрусу повинно бути менше смородини приблизний на половину, а співвідношення ягід смородини і в цілому 1:1.

Агрус з апельсином на зиму Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з червоного агрусу Чорна смородина на зиму