Варення з агрусу з чорною смородиною – це по-справжньому цінне ласощі. Ягоди агрусу добре відновлюють тиск, а смородина зміцнює імунну систему. Таке варення особливо незамінне взимку! Не полінуйтеся, і ви зможете насолоджуватися не тільки корисним, але і смачним ліками!
Інгредієнти: на 15 порц.
- чорна Смородина – 1 кг
- Аґрус – 0.5 кг
- Цукор-пісок – 1.5 кг
- Апельсин – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з агрусу з чорною смородиною на зиму. Підготуємо всі продукти.
Тепер треба перебрати смородину і агрус, очистити від плодоніжок, промити і дати підсохнути.
Змішуємо ягоди і перетираємо з допомогою блендера або в м’ясорубці.
Апельсин обдаємо окропом, нарізаємо на невеликі частини, позбавляємося від кісточки, додаємо в ягідну суміш і подрібнюємо.
Тепер висипаємо до наших ягодам цукровий пісок і даємо настоятися.
Підігріваємо плиту, і варимо суміш до кипіння, а потім ще 10 хв.
Банки для загортання необхідно попередньо стерилізувати.
Розподіляємо наше варення по банках і закриваємо пластиковими або металевими кришками.
Наше варення готове! Приємного апетиту!
Порада: кількість ягід можна збільшити, при цьому потрібно зберігати пропорцію між ягодами і цукром: агрусу повинно бути менше смородини приблизний на половину, а співвідношення ягід смородини і в цілому 1:1.
Агрус з апельсином на зиму Агрус на зиму Варення Варення з агрусу на зиму Варення з червоного агрусу Чорна смородина на зиму