Сире варення з агрусу з цитрусовим буде хорошим способом вітамінної та смачною заготовки на зиму, особливо для тих господинь, які обмежені часом, адже варення не потрібно варити і стерилізувати. У цьому рецепті до варенню додаються лимон і апельсини, але співвідношення їх можна змінити. Ця напрочуд смачна суміш зберігається тільки в морозилці. Якщо такої можливості немає, то додається більше цукру, що не зовсім корисно для організму.


Інгредієнти: 1.25 л.

  • Аґрус – 1.5 кг
  • Цукор-пісок – 0.5 кг
  • Апельсин – 3 шт.
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з агрусу з лимоном без варіння на зиму? Спочатку підготуйте агрус для цієї заготовки. Маленькими ножицями видаліть з обох сторін хвостики. Потім ягоду добре промийте теплою водою і відкиньте на друшляк для стікання зайвої рідини.

Лимон і апельсини промийте зі щіточкою, щоб змити всю хімію з поверхні.

Потім зніміть з апельсинів шкірку, видаліть кісточки і частина білих перегородок і наріжте невеликими шматочками фрукти.

З допомогою блендера або кухонного комбайна порційно подрібніть до стану однорідного пюре агрус з шматочками апельсинів.

лимона будь-яким способом відіжміть сік.

Крыжовниковое пюре перелийте з чаші в пластикову або емальований посуд, додайте лимонний сік і насипте 500 г цукрового піску, але його кількість можна зменшити, адже цукор додається тільки для смаку, а не як консервант. Пюре з цукром добре перемішайте дерев’яною ложкою, щоб все цукрові кристали повністю розчинилися.

Потім сире крыжовниковое варення з цитрусовими расфасуйте в будь-які ємності, щільно закупорьте їх і відразу поставте в морозилку. Перед вживанням такого варення досить півгодини для розморожування, і потім можна подавати до чаю і домашній випічці.

Приємного апетиту!

Агрус без варіння на зиму Агрус з лимоном на зиму Агрус на зиму Варення з аґрусу без варіння Варення з агрусу з апельсином і лимоном Царський (смарагдове) варення з аґрусу