Якщо ви хочете приготувати дійсно густий, щільний джем з плодів аличі, рекомендуємо додати при варінні агар-агар. Він забезпечить відмінне желювання, і варення після охолодження можна буде буквально «різати на шматочки». Такий джем ідеально підходить до тостів, млинцям, сирників на сніданок.
Інгредієнти: на 1 л.
- Алича – 400 гр.
- Цукор-пісок – 300 гр.
- Агар-агар – 7 гр.
- Вода – 700 мл
Процес приготування:
Приступимо до готування джему з аличі з агар-агаром. Аличу ретельно миємо, якщо є зіпсовані плоди їх викидаємо.
Видаляємо кісточки з аличі. Можна розрізати плоди ножем і видалити кісточки руками, можна китайської паличкою «виштовхувати» кісточки з цілого аличі.
З допомогою блендера пюрируем підготовлену аличу без кісточок.
Щоб отримати однорідну консистенцію джему, протираємо отримане пюре через сито.
поміщаємо В каструлю алычовое пюре, цукровий пісок, воду і агар-агар. Перемішуємо і ставимо на плиту.
Доводимо масу до повного розчинення цукру і до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо джем двадцять хвилин.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готовий гарячий, ще рідкий джем, розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце.
Після остигання джем істотно густіє.
Приємного аппетита!
Джеми