Якщо ви хочете приготувати дійсно густий, щільний джем з плодів аличі, рекомендуємо додати при варінні агар-агар. Він забезпечить відмінне желювання, і варення після охолодження можна буде буквально «різати на шматочки». Такий джем ідеально підходить до тостів, млинцям, сирників на сніданок.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Алича – 400 гр.
  • Цукор-пісок – 300 гр.
  • Агар-агар – 7 гр.
  • Вода – 700 мл

Процес приготування:

Приступимо до готування джему з аличі з агар-агаром. Аличу ретельно миємо, якщо є зіпсовані плоди їх викидаємо.

Видаляємо кісточки з аличі. Можна розрізати плоди ножем і видалити кісточки руками, можна китайської паличкою «виштовхувати» кісточки з цілого аличі.

З допомогою блендера пюрируем підготовлену аличу без кісточок.

Щоб отримати однорідну консистенцію джему, протираємо отримане пюре через сито.

поміщаємо В каструлю алычовое пюре, цукровий пісок, воду і агар-агар. Перемішуємо і ставимо на плиту.

Доводимо масу до повного розчинення цукру і до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо джем двадцять хвилин.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готовий гарячий, ще рідкий джем, розливаємо по стерильним банкам. Закатуємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце.

Після остигання джем істотно густіє.

Приємного аппетита!

Джеми