Джем з малини – це справжні ласощі з приголомшливим ароматом, здатний урізноманітнити ваше солодке меню особливо холодними зимовими вечорами. Великою перевагою даного десерту є його простота приготування і мінімальний набір інгредієнтів. Скористайтеся нашим рецептом і переконаєтеся в цьому самі.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Малина – 1 кг
  • Пектин – 1 пакет
  • Цукор-пісок – 500 гр.

Процес приготування:

Як приготувати джем з малини без кісточок з пектином? Для початку займемося підготовкою малини. Її необхідно ретельно перебрати, видаливши зайві гілочки і листочки. Після – промити проточною водою, бажано кілька разів. Потім позбавляємося від зайвої рідини за допомогою друшляка і викладаємо ягоди в каструлю.

Малину необхідно розім’яти. При бажанні можна скористатися блендером.

В окремій невеликій ємності змішуємо пектин і дві столові ложки цукру. Все ретельно перемішуємо.

Решту цукру відправляємо до малині. Залишаємо ягоду з цукром в спокої на 4 години для того, щоб малина пустила сік.

Через 4 години в каструлю з малиною і цукром відправляємо цукрово-пектиновую суміш, все добре перемішуємо і ставимо на вогонь. Після того, як маса закипить, варимо її протягом десяти хвилин, в процесі варіння не забувайте помішувати цукрово – ягідну суміш і видаляти з неї пінку.

Розливаємо малиновий джем в чисті сухі банки і закочує їх кришками.

Перевертаємо банки з джемом до повного його охолодження.

Зберігати таку заготовку рекомендується в темному прохолодному місці.

Варення з малини Варення з малини без кісточок Джем з малини без кісточок Джеми Малина на зиму Повидло з малини