Варення з аличі з кісточкою готують за різними рецептами і найчастіше варять її у цукровому сиропі, щоб плоди залишилися цілими. Для варення без додавання води аличу засипають цукром і витримують не менше 10 годин, щоб ягода дала свій сік. Готують таку варення з аличі будь-якого сорту, і всі корисні властивості цього фрукта повністю зберігаються після термічної обробки.


Інгредієнти: на 1 л.

  • Алича – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг

Процес приготування:

Почнемо готувати варення з аличі з кісточками без води. Аличу для варення переберіть, видаляючи плодоніжки і пошкоджені плоди.

Потім промийте і плоди наколіть зубочисткою, щоб вони краще просочилися цукром і дали більше соку, адже готуємо без додавання води.

Підготовлену аличу пересипте в посуд для варіння варення, засипте розрахованим кількістю цукру і кілька разів струсніть, щоб цукор рівномірно розподілився між плодами. Аличу в цукрі залиште мінімум на 10 годин і бажано в холодному місці. За цей час вона дасть достатньо свого соку.

Після закінчення цього часу варення доведіть до кипіння на середньому вогні і зніміть пінку з поверхні. Варіть варення в один прийом і на маленькому вогні протягом 20-40 хвилин від початку кипіння. Від тривалості варіння буде залежати густота варення.

За цей час стерилізуйте сухим методом баночки і прокип’ятіть кришки.

Варення, гарячим, розлийте по банках і відразу закатайте. Охолодіть його, і перенесіть на зберігання в прохолодне місце.

Смачних і вдалих заготовок!

Варення з алычи Варенье