Урожай червоної смородини завжди багатий, а ось варіантів, що з ним зробити, у господині не завжди буває багато. Варення з червоної смородини з апельсином не дасть врожаю пропасти даремно. Це ласощі стане вашим коронним, адже його смак, аромат і незвичність завжди подобаються як мешканцям, так і гостям.


Інгредієнти: на 0.5 л.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 500 гр.
  • Апельсин – 1 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з червоної смородини з апельсином? Ягоди смородини перебрати, видалити гілочки, промити під холодною водою.

Апельсин розрізати на 4 частини, видалити всі кісточки.

Червону смородину і апельсин пропускаємо через м’ясорубку до отримання однорідної маси.

Засипати смородиново-апельсинову масу цукром, залишити для настоювання ненадовго.

Поставити каструлю з смородиново-апельсиновим варенням на невеликий вогонь, довести його до кипіння. Варити півгодини до загустіння.

Банки для варення заздалегідь простерилізувати, кришки обдати окропом.

Розлити готове варення з червоної смородини з апельсином по підготовленим банкам, закатати їх.

Перевернути банки з варенням догори дном, укутати ковдрою, дати охолонути у теплому темному місці.

Після переставити смородиново-апельсинове варення для зберігання в льох або холодильник. Приємного апетиту!

Варення з червоної смородины Варенье