Щоб приготувати смачне варення з аличі, скористаємося мультиварка. Можна використовувати режим «Мульти кухар» – зручно встановлювати необхідну температуру. З аличі не треба діставати кісточки, плоди зберігають форму при варінні – таке варення буде нагадувати ягідний десерт.
Інгредієнти: на 2 л.
- Алича – 2 кг
- Цукор-пісок – 2 кг
Процес приготування:
Приступимо до готування варення з аличі з кісточками в мультиварці. Аличу моєму, дефектні плоди викидаємо. Кожну аличу надрізаємо ножем з одного боку, щоб шкірка не тріскалася. Поміщаємо підготовлені плоди в каструлю і заливаємо окропом у зазначеній кількості. Залишаємо на п’ятнадцять хвилин.
В чашу мультиварки висипаємо цукровий пісок, зливаємо воду з аличі. Перемішуємо, ставимо програму «Мульти кухар» на 120 градусів на двадцять хвилин.
Сироп повинен закипіти і трохи проваритися.
У киплячий сироп закладаємо аличу, перемішуємо, закриваємо кришкою. Ставимо режим «Мульти кухар» або «Тушкування» на 90 градусів на годину.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готове варення розливаємо по стерильним банкам. Закочує банки з кришками, перевертаємо їх догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо заготівлі повністю охолонути. Прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце.
Смачного!