Щоб приготувати смачне варення з аличі, скористаємося мультиварка. Можна використовувати режим «Мульти кухар» – зручно встановлювати необхідну температуру. З аличі не треба діставати кісточки, плоди зберігають форму при варінні – таке варення буде нагадувати ягідний десерт.


Інгредієнти: на 2 л.

  • Алича – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2 кг

Процес приготування:

Приступимо до готування варення з аличі з кісточками в мультиварці. Аличу моєму, дефектні плоди викидаємо. Кожну аличу надрізаємо ножем з одного боку, щоб шкірка не тріскалася. Поміщаємо підготовлені плоди в каструлю і заливаємо окропом у зазначеній кількості. Залишаємо на п’ятнадцять хвилин.

В чашу мультиварки висипаємо цукровий пісок, зливаємо воду з аличі. Перемішуємо, ставимо програму «Мульти кухар» на 120 градусів на двадцять хвилин.

Сироп повинен закипіти і трохи проваритися.

У киплячий сироп закладаємо аличу, перемішуємо, закриваємо кришкою. Ставимо режим «Мульти кухар» або «Тушкування» на 90 градусів на годину.

Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готове варення розливаємо по стерильним банкам. Закочує банки з кришками, перевертаємо їх догори дном, щоб перевірити герметичність. Даємо заготівлі повністю охолонути. Прибираємо варення на зберігання в темне прохолодне місце.

Смачного!

Варення з алычи Варенье