Варення з аличі нерідко доповнюють іншими фруктами і ягодами, але особливо смачним воно виходить з цитрусовими: апельсинами або лимонами. Залежно від кольору аличі ваше варення буде або світлим з медовим відтінком або темно-вишневим. Апельсини можна подрібнити в блендері і додати в сироп, або нарізати разом зі шкіркою шматочками, так буде більш виражений аромат. Аличу можна варити з кісточкою (у деяких сортів вона взагалі не відокремлюється) і частина плодів нарізати половинками, адже цей фрукт досить сухий.
Інгредієнти: на 1.2 л.
- Алича – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- Вода – 1 склянка
- Апельсин – 2 шт.
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з аличі з кісточками з апельсином на зиму. Для приготування варення виберіть зрілу і неушкоджену аличу, а колір фрукта вибирайте на свій розсуд.
Інгредієнти для варення відміряйте у вказаній в рецепті кількості. Аличу добре промийте і у частини плодів видаліть кісточки, щоб вийшло більше фруктового соку.
В окремій каструлі розчиніть в гарячій воді половину зазначеної кількості цукру.
Підготовлену аличу перекладіть в посуд для варіння варення, засипте рештою цукром і потім кілька разів струсніть, щоб цукор покрив всю аличу. Залиште аличу в цукрі на 1 годину. За цей час вона дасть свій сік.
Апельсини добре промийте під гарячою водою і потім наріжте невеликими шматочками разом з шкіркою.
Каструлю з розчиненим цукром, поставте на вогонь і протягом декількох хвилин проваріть сироп.
Гарячим сиропом залийте аличу, додайте до неї нарізані апельсини, перемішайте дерев’яною ложкою і проваріть варення протягом 5 хвилин від початку кипіння, знімаючи пінку з поверхні. Потім вимкніть вогонь і залиште варення на 4 години для повного остигання.
Варіння по 5 хвилин повторіть ще два рази з перервою на охолодження.
Варення з аличі з кісточкою і апельсином готово. Розлийте його по невеликим стерильним баночках, загорніть прокип’яченими кришками і після охолодження перенесіть в місце зберігання.
Смачних і вдалих заготовок!
Варення з алычи Варенье