Додавання пектину в варення значно скорочує час варіння і дозволяє додавати в заготовку менше цукру. Пектин забезпечить густу консистенцію і без тривалого уварювання. У такому джемі збережеться більше вітамінів – відмінний привід включити рецепти з пектином в обіг.
Інгредієнти: на 1 л.
- Алича – 1400 гр.
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Пектин – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати варення з аличі з пектином? Аличу ретельно миємо, перебираємо від зіпсованих плодів. Розрізаємо кожен плід навпіл і видаляємо кісточки.
У миску кладемо підготовлену аличу, цукровий пісок і струшуємо всі разом. Залишаємо на годину-дві для виділення соку.
Потім перемішуємо і ставимо на плиту. Доводимо масу до кипіння. Потім зменшуємо вогонь і варимо джем двадцять хвилин. Окремо змішуємо пектин і пару столових ложок цукру. Отриману суміш висипаємо в варення, перемішуємо і варимо ще три-чотири хвилини. Знімаємо з плити.
Банки і кришки моєму і стерилізуємо будь-яким доступним способом. Готовий, ще рідкий джем, розливаємо по стерильним банкам.
Закриваємо кришками, даємо повністю охолонути. Прибираємо джем на зберігання в темне прохолодне місце. Після охолодження маса загусне.
Приємного аппетита!