Поєднання кориці з яблуком ніколи не буває поганим. Ця спеція робить варення пряним, ароматним і по-своєму затишним, тому його дуже часто консервують на зиму.
Інгредієнти: на 1 л.
- Яблука – 1 кг
- Цукор-пісок – 700 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
- Вода – 100 мл
Процес приготування:
Почнемо готувати варення з часточками яблук з корицею. Попередньо промиті яблука наріжте часточками середнього розміру і складіть у глибоку посуд. Якщо нарежете занадто тонко, то при варінні вони сильно розм’якшиться і розваляться, перетворюючись швидше в пюре, ніж у варенні.
Засипте часточки цукром і акуратно перемішайте, щоб яблука повністю покрилися. Також можете просто засипати обидва інгредієнта пошарово, тоді перемішувати не обов’язково. Залиште яблука постояти пару годин, щоб з них почав активно виділятися сік і розчинятися цукор.
По закінченні вказаного часу, поставте каструлю з яблуками на вогонь і доведіть рідину до кипіння, постійно помішуючи, щоб цукор, який не встиг розчинитися, не пригорів. Варіть часточки, після закипання, протягом 5 хвилин, потім зніміть з вогню і залиште на 2 години.
Після, повторіть процедуру ще кілька разів, даючи яблук відстоятися кілька годин після кип’ятіння. При останній варіння додайте корицю і дуже акуратно перемішайте варення, щоб не пошкодити яблучні дольки.
Отримане варення розлийте по попередньо простерилизованным банкам, загорніть під ключ і складіть боком на постелене рушник. Укутайте ковдрою або ковдрою, залиште до повного охолодження, а потім приберіть на зберігання в темне і прохолодне місце.
Приємного аппетита!