Варення з черешні – це завжди смачно, соковито і ароматно. Сьогодні ми приготуємо варення з світлого сорти черешні і варити ми його будемо з кісточкою. У приготуванні нам допоможе наша кухонні помічниця – мультиварка. З нею процес приготування буде помітно швидше, а також не потрібно використання великої кількості посуду. Також завдяки рівномірному нагріванню чаші мультиварки варення не потрібно постійно помішувати, що істотно заощаджує час при приготуванні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Черешня – 2 кг
  • Цукор-пісок – 2,4 кг
  • Вода – 200 мл

Процес приготування:

Готувати варення з черешні в мультиварці легко! Для приготування варення вибираємо щільну стиглу черешню. Кладемо її в друшляк, промиваємо під струменем теплої води і залишаємо на 5-10 хвилин, щоб стекла вся вода. Після чого видаляємо гілочки. За цей час в чашу мультиварки наливаємо воду, включаємо режим «Мультишеф» на мультиварці виставляємо 120 градусів і доводимо воду до кипіння, після чого засипаємо цукор. Цукрову масу постійно помішуємо, і проварюємо 2-3 хвилини, щоб весь цукор розчинився і у нас вийшов цукровий сироп. У сироп викладаємо черешню, на мультиварці включаємо режим «Гасіння», натискаємо кнопку «Старт» і доводимо варення до кипіння, не закриваючи кришку мультиварки.

Після того, як варення закипіло, знімаємо з нього піну, яка утворилася і варимо протягом 5 хвилин. Потім вимикаємо мультиварку і залишаємо варення при кімнатній температурі до повного охолодження на 5-6 годин.

Повністю остигле варення знову включаємо режим «Гасіння» і доводимо його до кипіння, періодично помішуючи, і варимо 20-25 хвилин. Після закінчення часу мультиварку вимикаємо.

Гаряче варення з черешні розливаємо по стерилізованим банкам, закручуємо прокип’яченими кришками, ставимо банки догори дном і залишаємо при кімнатній температурі, щоб варення повністю охололо.

Готове варення з черешні прибираємо на зберігання в темне прохолодне місце, де воно краще зберігає свій насичений колір і смакові якості.

Варення з черешні Варення з черешні з кісточками Варенье Черешня на зиму