Чорна шовковиця надає сприятливу дію на організм людини: вона володіє корисними властивостями, спрямованими на профілактику погіршення зору, хвороб серця і кісткової системи. Варення з цієї полезнейшей ягоди взимку просто зобов’язана з’явиться у раціоні будь-якої родини, яка турбується про здоров’я.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Шовковиця – 1 кг
  • Цукор-пісок – 700 гр.
  • Лимонна кислота – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати варення з чорної шовковиці? Ягоди чорної шовковиці перебрати від сміття, промити під холодною водою і висушити на кухонному рушнику. Висипати ягоди в глибоку каструлю, засипати їх цукром і залишити на деякий час, щоб шовковиця виділила сік.

Каструлю з чорною шовковицею поставити на невеликий вогонь і довести до кипіння. Потім вимкнути вогонь, варення перемішати. Всипати в каструлю лимонну кислоту, перемішати і знову довести масу до кипіння.

Готове варення з чорної шовковиці розлити по заздалегідь стерилізованим банкам, закатати і дати охолонути. Зберігати варення в прохолодному темному місці. Варення з чорної шовковиці ідеально підійде до чаю. Приємного чаювання!

Варення з шелковицы Варенье