Любителі незвичайних ласощів точно оцінять чудове варення з черешні з лимоном і ваніллю. Оригінальне і гармонійне поєднання інгредієнтів в цьому варення не залишить байдужими ні дітей, ні дорослих. Впевнені, ця солодкість швидко стане вашим улюбленим варіантом черешневого варення.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • Фундук (очищений) – 500 гр.
  • Лимон – 1 шт.
  • Ваніль – 1 шт.

Процес приготування:

Як приготувати варення з черешні з лимоном і ваніллю? Фундук очищений трохи обсмажити на сухій сковороді.

Черешню помити, просушити на кухонному рушнику. Спеціальною машинкою або ж сірником витягти з ягід кісточки. У кожну черешню вкласти горіх.

На невеликий вогонь поставити каструлю з водою, довести її до кипіння. Потім поступово ввести у воду цукор, все ретельно перемішати до повного розчинення цукру. Вогонь зменшити, викласти в каструлю ягоди черешні з фундуком, додати розрізаний навпіл стручок ванілі. Масу довести до кипіння, постійно помішуючи і знімаючи піну. Потім вимкнути вогонь, дати варення з черешні охолонути. Повторити процедуру з варінням і відставанням ще 2 рази.

Лимон помити, нарізати тонкими напівкружечками. Викласти часточки лимона варення, все акуратно перемішати.

Банки і кришки для закачування варення стерилізувати. Розлити готове варення з черешні з лимоном і ваніллю по підготовленим банкам, закатати їх. Перевернути банки з ласощами догори дном, укутати і дати охолонути теплому темному місці. на зберігання переставити варення з черешні в підвал або інше темне прохолодне місце. Отримане варення – просто смакота!

Варення Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Варення з черешні п'ятихвилинка Варення-п'ятихвилинка з черешні без кісточок на зиму