Варення з черешні з м’ятою має неймовірний смак і чудовий аромат. Консистенція варення виходить густий і желеподібною. Густе варення з черешні можна використовувати в якості начинки. Кількість цукрового піску можна відрегулювати самостійно в залежності від власних смакових переваг.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Черешня (без кісточок) – 1 кг
  • Цукор-пісок – 1 кг
  • М’ята свіжа – 1 пучок
  • Лимон – 1 шт.

Процес приготування:

Готувати варення з черешні з м’ятою легко! Черешню переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.

Лимон і свіжу м’яту промийте.

Черешню очистити від кісточок з допомогою спеціального пристосування.

Викладіть підготовлені ягоди в ємність з товстим дном і засипте необхідною кількістю цукрового піску, потім перемішайте. Поставте ємність на повільний вогонь.

Доведіть до кипіння. Видавити лимонний сік і додайте до ягід.

Варіть варення 10 хвилин, зніміть з вогню і повністю остудіть. Знову поставте на вогонь, додайте м’яту, проваріть 10 хвилин, вийміть м’яту.

Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте кипятком.

Обережно гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закрутіть кришками.

Гарячі банки з варенням з черешні з м’ятою переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.

Після повного охолодження банки з варенням переверніть і перемістіть прохолодне темне місце на зберігання. Остигле варення добре загусне і поміняє свій яскравий колір янтарний. Залишки ароматного варення обов’язково спробуйте.

Приємного насолоди!

Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму