Варення з черешні з м’ятою має неймовірний смак і чудовий аромат. Консистенція варення виходить густий і желеподібною. Густе варення з черешні можна використовувати в якості начинки. Кількість цукрового піску можна відрегулювати самостійно в залежності від власних смакових переваг.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Черешня (без кісточок) – 1 кг
- Цукор-пісок – 1 кг
- М’ята свіжа – 1 пучок
- Лимон – 1 шт.
Процес приготування:
Готувати варення з черешні з м’ятою легко! Черешню переберіть, викладіть на сито, ретельно промийте і дайте стекти зайвої рідини.
Лимон і свіжу м’яту промийте.
Черешню очистити від кісточок з допомогою спеціального пристосування.
Викладіть підготовлені ягоди в ємність з товстим дном і засипте необхідною кількістю цукрового піску, потім перемішайте. Поставте ємність на повільний вогонь.
Доведіть до кипіння. Видавити лимонний сік і додайте до ягід.
Варіть варення 10 хвилин, зніміть з вогню і повністю остудіть. Знову поставте на вогонь, додайте м’яту, проваріть 10 хвилин, вийміть м’яту.
Банки вимийте і стерилізуйте в мікрохвильовці. Кришки обдайте кипятком.
Обережно гаряче варення розлийте по стерильним банкам і закрутіть кришками.
Гарячі банки з варенням з черешні з м’ятою переверніть догори дном, закутати теплою ковдрою і залиште до повного охолодження.
Після повного охолодження банки з варенням переверніть і перемістіть прохолодне темне місце на зберігання. Остигле варення добре загусне і поміняє свій яскравий колір янтарний. Залишки ароматного варення обов’язково спробуйте.
Приємного насолоди!
Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму