Варення з додавання шоколаду має багатий оксамитовий смак. У приготуванні цього варення можна поекспериментувати з додаванням прянощів, наприклад, бадьяном, корицею або мигдалем. І звичайно, шоколад краще вибирати з високим вмістом какао-бобів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Черешня – 1 кг
  • Мигдаль – 80 гр.
  • Цукор-пісок – 600 гр.
  • Шоколад темний – 100 гр.

Процес приготування:

Готувати варення з черешні з шоколадом легко! Черешню переберіть, помийте, обсушіть. З ягід вийміть кісточки, перекладіть черешню в блендер і подрібніть ягоди до стану однорідного пюре.

Потім подрібніть в блендері мигдаль. З’єднайте пюре з черешні, цукор і мигдаль, перемішайте і поставте масу на вогонь. Доведіть варення до кипіння на повільному вогні, після варіть 3-4 хвилини, постійно помішуючи.

Зніміть варення з вогню і невеликими шматками додайте до нього шоколад, розмішуйте, поки шоколад повністю не розчиниться.

Варення з черешні з шоколадом розкладіть по стерилізованим банкам і щільно закрийте їх кришками. У закритому стані зберігати таке варення можна і при кімнатній температурі.

Приємного апетиту!

Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму Черешня на зиму