Сьогодні ми з вами приготуємо варення з черешні, а для додання варенню більш густої консистенції ми будемо використовувати желатин. Спосіб приготування такого варення трохи відрізняється від стандартних етапів приготування варення, адже воно вимагає меншої термічної обробки для того, щоб варення набуло бажану консистенцію, відповідно воно збереже більшу кількість вітамінів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Черешня – 1 кг
  • Цукор-пісок – 800 гр.
  • Желатин харчовий – 4 гр.
  • Лимонна кислота – 2 гр.
  • Вода – 8 мл

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування варення з черешні з желатином? Для приготування варення ми вибрали стиглу міцну черешню. Ягоди покласти в друшляк, промиваємо під струменем теплої проточної води, потім викладаємо на бавовняний рушник і залишаємо, щоб черешня висохла. Після чого з ягід видаляємо плодоніжки, розрізаємо і видаляємо кісточки.

Черешню поміщаємо в невелику ємність і за допомогою заглибного блендера подрібнюємо ягоди в пюре.

Ягідне пюре викладаємо в миску, додаємо цукор, добре перемішуємо і залишаємо на 2-3 години, щоб цукор розтанув.

В невелику миску насипаємо желатин, заливаємо його гарячою водою і добре перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився.

Після того, як весь цукор в ягідному пюре розчинився, ягоди виділили сік, каструлю з ягідним пюре ставимо на середній вогонь і її вміст доводимо до кипіння, не забуваючи весь час помішувати. Після того, як варення закипить, зменшуємо вогонь до самого маленького, знімаємо піну, яка утворилася і додаємо желатин. Проварюємо варення 30-40 хвилин. Потім, за 5 хвилин до закінчення приготування в варення додаємо лимонну кислоту, добре перемішуємо і знімаємо каструлю з вогню.

Гаряче варення розкладаємо по попередньо простерилизованным банкам і закриваємо кришками. Залишаємо варення до повного охолодження при кімнатній температурі, потім прибираємо в прохолодне місце. Смачне, густе варення з черешні готово!

Варення Варення з черешні Варення з черешні без кісточок Варення з черешні з цілими ягодами без кісточок на зиму